دسته‌بندی نشده

پرزدهی فرش های ماشینی

پرزدهی فرش های ماشینی

فرشهای آکریلیک نو وقتی در خانه پهن می شوند اغلب دارای مشکل پرزدهی می باشند و اگر از آنها در اتاق پذیرایی استفاده شود مشکل پرز دهی فرش بیشتر به چشم می آید و آزار دهنده تر به نظر می رسد. گرچه ریزش کرک فرش به مرور زمان کمتر می شود.

در فرشهای ماشینی، چیزی که خاب الیاف را نگاه می دارد، آهاری است که در هنگام ریسیدن الیاف استفاده شده است. در بافت فرش، الیافی است که در سطح بالاتری از قسمت زمینه قرار گرفته اند و نمی توانند توسط زمینه یا نفوذ آهار کنترل شوند. این مشکل فنی وقتی بیشتر می شود که عوامل سایشی مثل پا خوردن نیز به موضوع دامن بزنند و سبب شوند فرش بیش از پیش پرزدهی داشته باشد. این مشکل هرگز به طور کامل حل نمی شود و باید با آن مدارا کرد. البته بعد از مدتی معمولا ریزش الیاف متوقف می شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا با دلایل علمی و فنی پرزدهی فرش ماشینی نو آشنا شوید :

بر اساس نظر کارشناسان صنعت فرش ماشینی، در بیشتر فرش های ماشینی از الیاف آکریلیک و پلی پروپیلن در پرز آنها استفاده می شود. پرز دهی در فرش های ماشینی که الیاف آکریلیک در آن استفاده می شود، وجود دارد زیرا طول الیاف آکریلیک کمتر از طول الیاف پلی پروپیلن است و در نتیجه استحکام و چسبندگی الیاف آکریلیک پرز به بافت زمینه فرش در مقایسه با الیاف پلی پروپیلن پرز کمتر است زیرا نخ پلی پروپیلن موجود در فرش ماشین بصورت پیوسته است؛ حتی اثرات بیماری زا و ایجاد حساسیتهای پوستی فقط در فرشهای ماشینی آکریلیک وجود دارد.

مدت و شدت پرزدهی یک فرش ماشینی به کیفیت الیاف، نوع و ساختمان نخ، نحوه اتصال خاب به زمینه، تراکم و ضخامت نخ زمینه، کیفیت آهار مصرفی و همچنین بسیاری دیگر از عوامل فنی موثر در فرشبافی بستگی دارد. هر چقدر تراکم و تعداد شانه فرش بیشتر باشد و اصطلاحا فرش ریزبافت تر باشد این مشکل کمتر می شود. علاوه بر این در صورت خرید فرش آکریلیک سعی کنید فرشی را انتخاب نمایید که از جنس آکریلیک هیت ست شده بافته شده باشد. در حقیقت نوع بافت، کیفیت بافت و برند فرش ماشینی و نوع نخ مصرفی آن برند از چه نوع نخی و چه کیفیتی باشد نیز در میزان پرزدهی فرش تاثیر دارد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا