دسته‌بندی نشده

شستشوی قالی به صورت سنتی، اتوماتیک و تمام اتوماتیک

شستشوی قالی به سه شکل دستی ، اتوماتیک و تمام اتوماتیک انجام می شود. در ادامه توضیحاتی در مورد این سه روش قالیشویی، آورده شده است :

شستشوی قالی به صورت سنتی، اتوماتیک و تمام اتوماتیک

قالیشویی دستی

در این روش، تمیز کردن قالی و فرش به صورت مستقیم توسط کارگر یا متصدی قالیشویی انجام می‌پذیرد. از جمله تجهیزات استفاده شده در قالیشویی دستی می‌توان به تی، جارو، پمپ آب، فرچه‌ی دستی، شلاق زن دستی فرش و دیگ خشک کن اشاره کرد.

در این فرآیند ابتدا متصدی با بهره‌گیری از فشار آب، تمام سطوح فرش را خیس می‌کند تا گرد و خاک‌های سطحی از کناره‌های فرش خارج شود. سپس با بهره‌گیری از دستگاه فرچه‌ی دستی و با استفاده از مواد شوینده فرش، کل بافت فرش را تمیز می‌کند. این عمل باعث می‌شود تمام آلودگی‌های بین بافت فرش با مواد شوینده حل و از کناره فرش خارج شوند.

در مرحله‌ی بعد متصدی با استفاده از شلاق زن دستی کل سطح فرش را آب‌کشی می‌کند تا مطمئن شود هیچ‌گونه آلودگی و کثیفی بین بافت‌های فرش نمانده است.

در نهایت فرش توسط کارگران قالیشویی به دیگ خشک‌کن منتقل می‌شود. دیگ خشک‌کن دستگاهی است که فرش خیس در آن قرار می‌گیرد و با گرمای زیاد و چرخش مداوم محفظه دیگ، آب میان بافت فرش گرفته شده و فرش خشک می‌شود.

 

شستشوی قالی به صورت سنتی، اتوماتیک و تمام اتوماتیک

قالیشویی نیمه اتوماتیک

پروسه‌ی قالیشویی نیمه اتوماتیک مانند نوع دستی توسط کارگر متصدی انجام می‌شود؛ با این تفاوت که تجهیزات استفاده شده در این روش به یک موتور برقی یا بنزینی مجهز هستند. در قالیشویی نیمه اتوماتیک شاهد استفاده از فرچه‌ی اتوماتیک و ماشین شلاق‌زن اتوماتیک هستیم؛ از همین رو فرآیند نیمه اتوماتیک به مراتب سریع‌تر از پروسه‌ی قالیشویی دستی انجام می‌شود.

 

شستشوی قالی به صورت سنتی، اتوماتیک و تمام اتوماتیک

قالیشویی تمام اتوماتیک

در این روش برخلاف قالیشویی نیمه اتوماتیک و دستی، تمام پروسه‌ی تمیز کردن قالی و فرش با استفاده از دستگاه‌های صنعتی انجام می‌شود و متصدی یا کارگر فقط وظیفه‌ی جابه‌جایی قالی یا فرش را بر عهده دارد.

در این روش ابتدا فرش در داخل دستگاه شستشو قرار می‌گیرد. این دستگاه به دو شکل صفحه‌ای و دیسکی وجود دارد. دستگاه مکانیزه‌ی شستشوی فرش شامل یک تسمه‌ی بزرگ می‌شود که قالی روی آن پهن شده و به حرکت در می‌آید. در طول مسیر قالی، تجهیزاتی همچون شلاق زن اتوماتیک و فرچه‌ی اتوماتیک وجود دارد که قادر هستند با فشار آب زیاد و مواد شوینده‌ی مخصوص، تمام بافت فرش را تمیز کنند و هرگونه آلودگی و عناصر اضافه را از بین بافت فرش پاک کنند.

پس از اتمام پروسه‌ی شستشو، قالی یا فرش شسته شده به داخل دستگاه آبگیر لوله‌ای منتقل می‌شود تا آب بین بافت قالی به صورت کامل از بین برود.

سپس فرش توسط متصدی و با بهره‌گیری از دستگاه دار اتوماتیک در برابر نور آفتاب قرار می‌گیرد تا کاملا خشک شود.

در بسیاری از قالیشویی‌های صنعتی پیشرفته از دستگاه پرز‌گیر در حین خشک شدن فرش استفاده می‌کنند تا پرز‌های روی بافت فرش را از بین ببرند.

در چند دهه اخیر، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و به بازار آمدن دستگاه های شتسشوی فرش به صورت اتوماتیک و تمام اتوماتیک (بدون دخالت انسان) روند شستشوی فرش را تسریع بخشیده اند.

دستگاه های قالیشویی دارای چندین نوع می باشند،انواع شلاق های نیمه اتوماتیک چرخدار تا انواع ماشین های تمام اتوماتیک شستشوی فرش و همینطور استفاده از گرمخانه های گازی یا بادی برقی برای سرعت بخشیدن به عملیات خشک کردن فرش و همینطور بهره گیری از اتو یا چروک گیرهای قالی، شکل دیگری به این صنعت سنتی داده است.

البته باید این نکته را متذکر شد که برخی از شرکت های قالیشویی هنوز هم به صورت سنتی و شستشوی دستی عمل می کنند و روش های نوین و شستشوی فرش با دستگاه را مناسب برای حفظ سلامت فرش نمی دانند.

همینطور باید این مساله را متذکر شد برخی از فرش های ابریشم دستی و انواع فرش های نفیس با دقت زیادی باید شسته شوند.به همین دلیل دستگاه های قالیشویی قادر به شستشوی این نوع فرش ها نمیباشند و این کار باعث آسیب دیدن تار و پود فرش میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا