روش های غبارگیری از فرش

فرش هایی که به دلایل مختلف گرد و غبار گرفته اند باید قبل از شستشو غبارگیری شوند. فرشی که غبار زیادی دارد اگر قبل از شستشو غبارگیری نشود الیاف و پرزهای آن هنگام خیس شدن در حین شستشو به هم میچسبد و پس از خشک شدن رنگ فرش مات و کدر میشود.
غبارگیری فرش را به دو صورت دستی و مکانیزه می توان انجام داد.
در روش غبارگیری دستی یا سنتی با ضربه زدن به فرشی که آویزان کرده اید گرد و خاک فرش را خارج کنید.
باید توجه کنید که برای خاک گیری فرش آن را تکان شدید ندهید، زیرا موجب سست شدن الیاف فرش میشود.
برای فرشهای نازک و یا پوسیده این روش پیشنهاد نمیشود زیرا در اثر ضربه پاره میشوند.
همچنین میتوان با استفاده از جاروبرقی گرد و خاک فرش را خارج کرد. در استفاده از جاروهای برقی باید احتیاط کرد، از جاروهایی که به صورت دورانی یا چرخشی حرکت میکنند استفاده نکنید زیرا سبب کنده شدن کرک های فرش میشوند و آسیب جدی به الیاف وارد میکنند.
همچنین ریشه های فرش به هیچ عنوان جارو نشود، ترجیحا این عمل با جارو برقی های معمولی در جهت خواب فرش و با شدت و دور کم انجام شود.
روش دیگری که برای غبار گیری فرش انجام میشود، غبار گیری اتوماتیک میباشد. این کار به وسیله ماشین های ضربه زن غبارگیر انجام میشود. پرزهای فرشی که داخل این دستگاهها قرار میگیرد با استفاده از برس هایی که داخل آن تعبیه گشته شانه میشود، سپس به به وسیله ی محورهای استوانه ای و تسمه هایی از جنس پلاستیک یا برزنت به دفعات به پشت فرش کوبیده میشود.
البته از این نوع دستگاه ها برای غبارگیری فرش های ظریف و ابریشمی استفاده نمی شود. برای این نوع از فرش ها این عمل به وسیله دستگاه ریلی یا ضربه زن انجام خواهد شد.